INE-TACKEN

Ine Tacken-Maaskant (1977) in 2015 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Waar gaat mijn werk over?

Mijn werk heeft iets dwingends, beetje rauw en soms wringt het. Het gaat over zelfbewustzijn en confrontatie. Ik fotografeer verhalend via portretten. Mijn drie dochters geven mij inspiratie om de puurheid, tijdloosheid en de schoonheid hiervan te laten zien.

Mijn stijl is klassiek, soms schilderachtig. In deze context ben ik opzoek naar eenvoud, soberheid, indringendheid, concentratie en bepaald ongemak met de focus op het gezicht en de houding.

Hoe werk ik?

Ik fotografeer zowel in studio als op locatie. Daglicht heeft mijn voorkeur, weinig poespas, pure sfeer en maak hierbij soms gebruik van lampen ter ondersteuning. Ik werk met digitale en analoge technieken, afhankelijk van het kind/persoon en de situatie. Mijn werk is intuïtief, zonder het rationeel te verklaren, met als criteria de lading die ik voel in het beeld.

Wat is mijn drijfveer?

Mensen fascineren me. Mijn portretten zijn niet vanzelfsprekend en voor de hand liggend. Ik wil de onverwachte, soms ongemakkelijke maar zeker wel aanwezige kant laten zien. De onderwerpen die ik kies zijn persoonlijk. In de uitvoering probeer ik de onderwerpen, met vaak een kwetsbaar karakter, kracht en tegenstellingen te geven.